Articol Adevărul de Seară

După circa o oră de discuții cu Laura Pumnea despre tot ce înseamnă sistem de învățământ în România, voluntariat, mentalitate românească, experiența mea personală și profesională, Adevărul de Seară a publicat un articol despre mine. Nu foarte lung, dar la obiect – un rezumat al celor 20 de ani ai mei, despre care îmi place să spun că mă caracterizează pe deplin.

Giorgiana Neagu este specialistă în Resurse Umane la doar 20 de ani

A prins gustul voluntariatului din clasele primare, perioadă în care intra în Consiliul Local al Copiilor.

Succesul a depăşit pentru Giorgiana Neagu dimensiunea de noţiunea familiară, pentru că eforturile depuse de-a lungul anilor l-au transformat în certitudine. A început să participe la şedinţe ţinute în Primăria Craiova la vârsta când mulţi copii încă se mai joacă de-a v-aţi ascunselea. A vrut mai mult şi nu a ezitat să candideze pentru Consiliul Local al Copiilor, cel care i-a şi netezit drumul spre o lume nouă, cu dezbateri, propuneri şi idei.

Cel mai mare câştig este descoperirea avantajelor comunicării. A ajuns în Consiliul Judeţean al Elevilor, unde a fost şi secretar în Biroul permanent, apoi a intrat în echipa care a centralizat şi editat informaţii despre situaţia actuală a drepturilor copiilor în România, incluse în „Raportul Copiilor“, anexă a Raportului Guvernamental de ţară trimis la Comisia Europeană în septembrie 2007.

A continuat să se implice în proiecte şi a urcat în organizaţia de care este foarte ataşată, AIESEC Craiova, până la funcţia de vicepreşedinte resurse umane, fiind persoana care face selecţia celor ce îi devin colegi. Munceşte şi peste 8 ore pe zi, iar câştigul este experienţa acumulată. Pe toate le vrea completate cu un master în Comunicare, la o universitate din Irlanda sau Anglia şi cu o slujbă într-un mediu sănătos.

Vrea să fie studentul anului

Deşi s-a implicat în multe proiecte, nu consideră că e suficient pentru o trainică recomandare la cele mai bune premii şi burse din România. „Nu este puţin lucru să ai un CV de câteva pagini la 20 de ani, dar cel mai important lucru în ce mă priveşte este seriozitatea cu care am tratat activităţile şi, mai mult, reuşita de care s-au bucurat“, spune Giorgiana Neagu, hotărâtă să se aşeze în rândurile celor ce vor urca pe podiumul Galei Premiilor în Educaţie.

profil:
Născută

23 aprilie 1990, Craiova.

Studii

Facultatea de Litere, Specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea din Craiova.

Hobby-uri

Călătoriile, muzica, poezia.

Merită, în aceste timpuri, să fii student de 10?

Din punct de vedere personal, simt că investesc în mine, pentru că fac foarte multe conexiuni între ce studiez la facultate şi ce învăţ în AIESEC. Practic, se completează cunoştinţele. Nu cred însă că nota maximă te ajută să obţii un job mai bun, în timpurile noastre.

Recomanzi voluntariatul celor din jurul tău?

Îmi place să vorbesc despre ce mi se pare interesant, dar e cu dus şi întors. În timp ce unii sunt curioşi să afle lucruri noi, alţii spun că încerci să dovedeşti că le eşti superior, iar acesta este partea dezamăgitoare, pentru că tot ce descoperi datorită proiectelor este ca o experienţă în muncă.”

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Esti formidabila, fetito :*

    Reply

  2. Mulțumesc 🙂 >:D<

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: